Gezondheidscheck
Gezondheidscheck: Inzicht in de Gezondheid van uw Medewerkers
Bij Deli Line zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van gezondheidschecks binnen bedrijven. Dergelijke checks zijn vaak onderdeel van bredere initiatieven, zoals duurzaamheids- of gezondheidsmarkten, waarbij de gezondheid en het welzijn van werknemers centraal staan. Hieronder leest u meer over wat een gezondheidscheck inhoudt.
Wat gebeurt er tijdens een Gezondheidscheck?
Wegen en Meten:
De check begint met het meten van diverse gezondheidsindicatoren zoals gewicht, vetpercentage, spiermassa, botmassa, vochtpercentage, visceraal vet, BMI, BMR, en metabolische leeftijd. Elke deelnemer ontvangt direct een overzicht van de resultaten.
Uitleg en Advies:
We leggen de resultaten uit en geven advies over voeding en beweging gebaseerd op de unieke persoonlijke gezondheidsprofielen van de deelnemers.
Extra Metingen:
Daarnaast voeren we metingen uit zoals saturatiemetingen (via een vitamine-K meter), bloeddrukmetingen en bijbehorende uitleg en advies. Optioneel kunnen we glucose- en cholesterolniveaus meten met een vingerprik.
Voorbeeldresultaten van een Gezondheidscheck:
Gewicht en BMI:
We onderscheiden diverse gewichtscategorieën, variërend van ondergewicht tot obesitas.
Bij een organisatie hebben er 100 mensen deelgenomen aan de gewichtschecks, waarvan:
2 deelnemers met ondergewicht; BMI onder de 18.5
– 15 deelnemers met gezond gewicht; BMI tussen de 20 en 21
– 53 deelnemers met gezond gewicht; BMI tussen de 22 en 25
– 29 deelnemers met overgewicht; BMI tussen de 26 en 30
– 1 deelnemer met obesitas; BMI boven de 30 (33) en een viscerale vetwaarde (buikvet) boven de 13 (dit is de kritische grens).
Hierboven moet zeker verandering in levensstijl aangebracht worden, onder meer vanwege kans op diabetes.
Toelichting: Onze ervaring is dat mensen met een gezond gewicht eerder geneigd zijn om deel te nemen aan de gewichtscheck dan mensen met overgewicht.
Bloeddrukmetingen:
Toelichting: Bij een normale bloeddruk is de bovendruk lager dan 140 en de onderdruk lager dan 90.
Bloeddrukmetingen (100 deelnemers):
– 12 deelnemers een verlaagde bloeddruk; onder de 120-80
– 44 deelnemers met een gezonde bloeddruk; tussen de systolische bloeddruk (bovendruk) 120 -140 en diastolische bloeddruk
(onderdruk) 80-90
– 38 deelnemers met een licht verhoogde bloeddruk; tussen de 140-160 en onderdruk 85-95 (NB: deelnemers waren druk en het was warm)
– 6 medewerkers met een verhoogde bovendruk; 160-200 en 90-100 onderdruk.
We hebben waar nodig tips meegegeven en geadviseerd om de bloeddruk in de gaten te houden of bij de huisarts de bloeddruk te laten controleren. 1 medewerker had een sterk verhoogde bloeddruk, deze gaf aan hiermee bekend te zijn. Ook is er geadviseerd om bij de huisarts te laten controleren
Overige metingen:
Van de overige metingen geven we hier een voorbeeld resultaten van de Vita-meting, waarbij sommige deelnemers zo nodig geadviseerd worden over een gezondere leefstijl en cholesterolniveaus.
– De APG 1 bij 36 deelnemers
– De APG 2 bij 47 deelnemers
– De APG 3 bij 13 deelnemers
– De APG 4 bij 4 deelnemers
– De APG 5 en 6 was bij niemand gemeten
Met de Vita-meting hadden 4 deelnemers een saturatie van 96, dit is aan de lage kant. Ze hadden geen gezondheidsklachten. Bij APG waarde 3 en hoger hebben we leefstijl tips gegeven en folders over goede vetten meegegeven en het advies om cholesterolwaarden bij…
Waarom is een Gezondheidscheck belangrijk?
Gezondheidschecks worden door werknemers zeer gewaardeerd. Het toont aan dat je als werkgever betrokken bent bij hun gezondheid en welzijn. Het biedt werknemers bovendien inzicht in hun gezondheid en helpt hen om bewuster te leven en gezondere keuzes te maken.
Neem contact op voor meer informatie of om een gezondheidscheck in te plannen!